Ilmus Eesti spordi aastaraamat 2013

raamatSpordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse ja Kirjastuse “Menu” koostöös ilmus “Eesti spordi aastaraamat 2013“.

Eesti spordi aastaraamat 2013 jätkab Eesti-kesksete sporditeaberaamatute traditsiooni. Tavapäraselt on kajastatud Eesti sportlaste esinemine rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ning Eesti meistri-, karika- ja maavõistluste tulemused. Aastaringi rubriigis on kronoloogiliselt ritta seatud spordiaasta tähtsündmused.

Raamatut saab osta suurematest raamatukauplustest ja tellida meie veebi Spordiraamatupoest

***

Eesti Olümpiakomitee (EOK) koostöös Ühendusega Sport Kõigile andis välja ajakirja Liikumine ja sport 7. numbri, mis käsitleb erinevaid teemasid spordiajaloost, tippspordist, liikumisharrastusest ja laste- ja noortespordist.

Ajakirja esimene artikkel on pühendatud Pierre de Coubertini 150-ndale sünniaastapäevale, kus Eesti Spordimuuseumi teadussekretäri Kalle Voolaid annab ülevaate kaasaegsete olümpiamängude sünniloost.

Endine tippsuusataja, praegune Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae annab oma artiklis nõu, kuidas õpetada lapsi suusatamist ja sportimist nautima. Kaarel Zilmer, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent, kirjutab suusatamisega tegelemist mõjutavatest teguritest.

ajakiriTartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi treeneri Harry Lembergi artikkel keskendub pikamaajooksja lihastreeningu kasulikkusele ning põhjalikult on käsitletud, kuidas efektiivselt treeningut planeerida. Eesti korvpalli naiskonna peatreener Jaanus Levkoi kirjeldab oma artiklis üksikasjalikult kaitsemängu korvpallis.

Liina Puusepp Tartu Ülikooli Pärnu kolledžist annab ülevaate septembris allkirjastatud Hea Tava dokumendi põhimõtetest ja kokkulepetest. Oma teises artiklis vaatleb Puusepp vägivalda spordis – spordiajaloos, väljakul, pealtvaatajate ja tugitoolisportlaste seas, ajaleheveergudel.

Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna spordipsühholoogia professor Lennart Raudsepa artikkel käsitleb spordis edu saavutamise eeldusi, sealhulgas geenide rolli.

EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi teeb ülevaate liikumisharrastuse arengukava 2011-2014 koostamise põhimõtetest ning Ühenduse Sport Kõigile asepresident Rein Jalak analüüsib spordi ja liikumise mõju inimese tervisele ja õnnetundele.

Ajakiri on tasuta kättesaadav Liikumisaasta 2014 kodulehel ja Saaremaa spordiinfos paberajakirjana.

SÜNDMUSED

May
27
R
11:00 Liise jooks Ruhnu saarel 2022 @ Ruhnu saar
Liise jooks Ruhnu saarel 2022 @ Ruhnu saar
May 27 @ 11:00 – May 29 @ 17:00
www.liisetalu.ee FB info SIIN 
11:00 Saaremaa Merispordi Seltsi regat... @ Roomassaare
Saaremaa Merispordi Seltsi regat... @ Roomassaare
May 27 @ 11:00 – May 29 @ 17:00
https://saaremaamerispordiselts.ee/sms-regatt/
15:30 Saare mk MV kergejõustikus (U18,... @ Kuressaare Staadion
Saare mk MV kergejõustikus (U18,... @ Kuressaare Staadion
May 27 @ 15:30 – 18:30
Reede 27. mai 15.30 Teivas M (U20, U18, U16, U14)+N (vihmase ilma korral kergejõustikuhallis) 18.00 3000m M+N JUHEND JA AJAKAVA
May
29
P
12:00 Liikudes Tervemaks: Kuressaare k... @ Kudjape discgolfipark
Liikudes Tervemaks: Kuressaare k... @ Kudjape discgolfipark
May 29 @ 12:00 – 14:00
Ootame kõiki osalema Liikudes Tervemaks sarja kevadmatkale! Start kell 12.00 Kudjape Discgolfipargist. Raja pikkus ca 5km. Liikumise marsruut Kudjape-Upa-Kudjape suunal. Vihmase ilmaga võivad teed olla porised. Matka lõpus pakutakse sooja jooki ja pirukaid. Kõigi osalejate...
Jun
2
N
all-day III Saaremaa Coop malefestival @ Hotell Meri
III Saaremaa Coop malefestival @ Hotell Meri
Jun 2 – Jun 5 all-day
III Saaremaa Coop malefestival toimub 2. kuni 5. juunini 2022 Kuressaares. Festivali organiseerib Treeningpartner/Pühajärve Maleklubi koostöös Saaremaa vallavalitsusega, Saaremaa Spordiliiduga, Eesti Maleliiduga ja sponsoritega. 2. juunil toimub simultaan, 3. juunil välkturniir ning 4.-5. juunil kiirturniir....

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald