Eesti Vabariigi sünnipäeval Saaremaa jääpurjetajatele viis medalit

22.-24.02 toimusid Pärnu lähedal Reiu rannas Eesti Meistrivõistlused jääpurjetamises. Medaleid jagati kõigis kolmes klassis: Ice-Optimist, DN (toimus eraldi arvestus ka juunior klassis) ja Monotüüp-XV. Saaremaa Merispordi Seltsist (lühend SMS) olid jääpurjetajad osalemas kõikides klassides.

Kodusaarel kevadisena tunduv ilm oli ülemere siiski talvine ja jää reedel sõitudeks vägagi sobiv. Kahjuks laupäev tõi välja udu ning lörtsi, mistõttu hommikul tuli sõidud lükata edasi, pealelõunat lasti aga kõik jääle kihutama. Pühapäeva hommik tõi merele jälle udu, mille tõttu jäid sõidud üldse tegemata ning meistritiitlid anti välja kahe eelneva päeva tulemuste põhjal.
Ice-Optimist klassis suutis end Eesti meistriks sõita Georg Paomees, Saaremaa poistest oli jääl veel Henri Lember, kes lõpetas viiendana.
DN üldarvestuses tuli Eesti meistriks Mihkel Kosk (Pärnu Jahtklubi), Saaremaa sõitjatest oli Kevin Grass 9´s, 11´s Daniel Rüütel, 12´s Joosep Laus, Karl Ader 21´ne
DN klassi juunior arvestuses sai Eesti meistritiitli Melvin Aasav (Tallinna Jahtklubi), mõlemad järgmised medalid said kaela Saaremaa Merispordi Seltsi noored: hõbeda Daniel Rüütel ja pronksi Joosep Laus, viies Karl Ader
Monotüüp-XV (mis on kahemehe jääpurjekas) meistritiitli pälvisid Olev Oolup/Andrus Padu Hiiumaa Dagost, järgmised medalid tulid aga jällegi Saaremaale: hõbe Ott Kolk/Juhan Kolk ning pronks Indrek Aavik/Siim Valgre, Ants Haavel (SMS)/Andres Laul (Tallinna Kalev) olid viiendad.
Ühed purjed kihutasid jääl, samas kui 10 Saaremaa Merisipordi Seltsi noort purjetajat on alates 25.02 Hispaanias Palamosel nädalajasel purjetamislaagris, valmistudes nii kevadel algavaks purjetamishooajaks.
Saaremaa Merspordi Selts

SÜNDMUSED

May
27
R
11:00 Liise jooks Ruhnu saarel 2022 @ Ruhnu saar
Liise jooks Ruhnu saarel 2022 @ Ruhnu saar
May 27 @ 11:00 – May 29 @ 17:00
www.liisetalu.ee FB info SIIN 
11:00 Saaremaa Merispordi Seltsi regat... @ Roomassaare
Saaremaa Merispordi Seltsi regat... @ Roomassaare
May 27 @ 11:00 – May 29 @ 17:00
https://saaremaamerispordiselts.ee/sms-regatt/
15:30 Saare mk MV kergejõustikus (U18,... @ Kuressaare Staadion
Saare mk MV kergejõustikus (U18,... @ Kuressaare Staadion
May 27 @ 15:30 – 18:30
Reede 27. mai 15.30 Teivas M (U20, U18, U16, U14)+N (vihmase ilma korral kergejõustikuhallis) 18.00 3000m M+N JUHEND JA AJAKAVA
May
29
P
12:00 Liikudes Tervemaks: Kuressaare k... @ Kudjape discgolfipark
Liikudes Tervemaks: Kuressaare k... @ Kudjape discgolfipark
May 29 @ 12:00 – 14:00
Ootame kõiki osalema Liikudes Tervemaks sarja kevadmatkale! Start kell 12.00 Kudjape Discgolfipargist. Raja pikkus ca 5km. Liikumise marsruut Kudjape-Upa-Kudjape suunal. Vihmase ilmaga võivad teed olla porised. Matka lõpus pakutakse sooja jooki ja pirukaid. Kõigi osalejate...
Jun
2
N
all-day III Saaremaa Coop malefestival @ Hotell Meri
III Saaremaa Coop malefestival @ Hotell Meri
Jun 2 – Jun 5 all-day
III Saaremaa Coop malefestival toimub 2. kuni 5. juunini 2022 Kuressaares. Festivali organiseerib Treeningpartner/Pühajärve Maleklubi koostöös Saaremaa vallavalitsusega, Saaremaa Spordiliiduga, Eesti Maleliiduga ja sponsoritega. 2. juunil toimub simultaan, 3. juunil välkturniir ning 4.-5. juunil kiirturniir....

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald