Saaremaa spordistipendiumi saavad Daniel Rüütel ja Kristel Sild

 Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon kuulutas koostöös Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ja kohalike omavalitsustega mai alguses välja spordistipendiumi konkursi kõrgkoolis õppivatele noortele. Eelmisel reedel toimunud SSMA juhatuse laiendatud koosoleku otsuse põhjal, pälvivad 2023.a. spordistipendiumi Daniel Rüütel ja Kristel Sild. Mõlemad stipendiaadid saavad toetuse suurusega 500 eurot.

Daniel Rüütel õpib Taltechi Eesti Mereakadeemias laevajuhtimise teisel kursusel. Daniel on purjetamises ja jääpurjetamises saavutanud auhinnalisi kohti nii Eesti karika- kui ka meistrivõistlustel. Samuti on ta tulnud kõrgetele kohtadele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja on Saarte mängude võitja. Lisaks purjetamisele tegeleb Daniel suvel Saaremaa Merispordi Seltsis nii laste kui ka täiskasvanute treeningute juhendajana ja aitab kaasa võistluste korraldamisele. Võimalusel osaleb Daniel avamerepurjetamise võistlustel erinevate jahtide meeskondades.

Daniel Rüütel (foto: erakogu)

Kristel Sild õpib Tartu Ülikooli klassiõpetaja eriala IV kursusel. Möödunud hooajal oli Kristel võrkpallis kahe Tartu meistriliiga võistkonna liige. TÜ/Bigbank tiimiga osaleti Optibet Naiste Balti Liigas ja TBD Pharmatech võistkonnaga Eesti meistri- ja karikavõistlustel. Samuti saavutas Kristel SELL Student Games võrkpallivõistlustel 2. koha. Lisaks võrkpalli mängimisele aitab Kristel kaasa suvevolle etappide korraldamisele Saaremaal, juhendab võimalusel laste treeninguid ja on FC Kuressaare vabatahtlik abiline.

Kristel Sild (Foto: EVF kodulehelt)

„Saaremaa spordistipendiumi konkursile laekus 4 taotlust ja kõikide puhul oli tegu võrdväärsete ja tublide kandidaatidega. Kuna kaks kandidaati eristusid teistest lisaks ise sportimisele ka sellega, et lõid aktiivselt kaasa ühiskondlikus tegevuses ja Saaremaa spordielu edendamises, langes valik neile,“ kommenteeris SSMA juhatuse esimees Mati Mäetalu.

Spordistipendiumi traditsioon on algatatud SSMA poolt 2011. aastal, et väärtustada noorte saarlaste hulgas kõrgharidust ja süvendada veendumust, et aktiivse spordivaldkonnas tegutsemise kõrvalt on hea tahtmise korral võimalik ka õppida.

Mati Mäetalu 

Saaremaa Saarte Mängude assotsiatsioon

SÜNDMUSED

Sep
23
L
all-day SPORDINÄDAL @ Saare maakond
SPORDINÄDAL @ Saare maakond
Sep 23 – Sep 30 all-day
www.spordinädal.ee
Sep
30
L
12:00 Leisi piirkonna perespordipäev @ Leisi staadion
Leisi piirkonna perespordipäev @ Leisi staadion
Sep 30 @ 12:00 – 15:00
2023 on liikumisaasta ja 23.-30.09 kohe eriti tähtis nädal – EUROOPA SPORDINÄDAL, mille raames on ka Leisi piirkond ühe vahva üritusega spordiürtuste kaardil: https://spordinadal.ee/et/sundmuste-kalender?event_id=4058 Septembrikuu viimane päev pane endale nüüd ilusti kalendrisse kirja, sest just siis toimub...
12:00 Pickleball proovipäev @ Kuressaare Spordikeskus
Pickleball proovipäev @ Kuressaare Spordikeskus
Sep 30 @ 12:00 – 13:00
UUEL HOOAJAL UUE HOOGA!  Võta sõbrad kaasa ja tule proovima! Üritus on kõigile tasuta. Kui soovid täpsemat infot, kirjuta meile. Näeme juba 30. septembril! #pickleball #liikumisaasta2023#spordinädal
Oct
1
P
10:00 “Matk Laidunina majakani” @ Kahtla laid
“Matk Laidunina majakani” @ Kahtla laid
Oct 1 @ 10:00
"Matk Laidunina majakani" @ Kahtla laid
Saaremaa Spordiliit koostöös matkaklubiga Tõll ja Piret kutsub kõiki seiklushimulisi ilusale Kahtla laiu matkapäevale 1. oktoobril 2023.   Rada on umbes 8 km pikk ja läbitav matkasaapaga. Tee viib läbi kadakase karjamaa ja mööda mereäärt....

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald