Ratsavõistluste sari jätkus Kõljalas

Ratsavõistluste korraldamine suvisel hooajal on Saaremaal juba väga pika ajalooga. Seekordne võistlus toimus 30.juunil Kõljalas, kus peeti Saarte Karikasarja III etapp ratsutamise takistussõidus. Osalejaid oli nii Saare-, Hiiu- kui mandrimaalt. Võisteldi neljal erineval kõrgusel. Võistlusrajad ehk parkuurid koostas rajameister Renee Nüüd, kelle ametialane meisterlikkus ja meeldiv suhtumine jättis kõigile osalejatele ja korraldajatele meeldivad emotsioonid ratsaspordist.

Päeva alustasid kõige väiksemate kogemustega ratsutajad ja noored hobused, neil tuli ületada takistusi kõrgusega kuni 50 cm. Parim Jane Koplimäe hobusel Veda (Kõljala tall), teine Karmen Udeküll Roomal (Reinu ratsatalu) ja kolmas Maigret Mõru hobusel Elli (Tika talu). Järgmine võistlusala oli kõrgusel 70-80cm ja seal osales tervelt 27 võistluspaari. Tihedas konkurentsis suutsid auhinnalistele kohtadele tõusta ja moodustasid paremusjärjestuse pea eranditult saarlased: Liina Vaher ja Misandra , Kairi Lonks ja  Rooma , Mari-Ann Udeküll ja Wiktooria, Kristel Käsk ja Aroomi, Teele Talts ja Calvados (nemad esindasid Hiiumaa Ratsaspordiklubi) ning Hanna Saagpakk ja Anakee. Vahepeal kimbutas osalejaid ja pealtvaatajaid päris tugev vihmasadu, aga suhkrust õnneks keegi ei olnud ja päev jätkus  kõrgusel 90-100cm, kus parimateks Kadi Nurs ja Fakiir Kassarist (Hiiumaa RSK), Liina Vaher ja Misandra (Saaremaa RSK), Maarja Berkmann ja Colorado (Hiiumaa RSK). Sellel kõrgusel oli eraldi poniklassi arvestus. Poniklassi arvestuses võivad Eesti Ratsaspordi Liidu määratluses startida need hobused, kelle turjakõrgus on kuni 148cm ja ratanik on vanuses kuni 16. Esikoht kuulus Hiiumaa võistluspaarile -Anni Julgele hobusel Viper.

Viimase võistlusala toimumise ajaks hakkasid riided juba seljas ära kuivama, meeleolud muutusid toreda võistluspäeva tõttu rõõmsamaks ja pealtvaatajad elasid võrdselt kaasa kõigile osalejatele. Parkuuris kõrgusega 105-110 cm  saavutas esikoha Martina Rihkrand hobusel Land Boy (Saaremaa RSK), teine koht Maarja Berkmann ja Colorado (Hiiumaa RSK) ja kolmas Maris Berkmann ja Chanel 5 (Hiiumaa RSK).

Võistluspäeva kordamineku eest suur tänu Kõljala Puhkekülale, Küti talule, Saare Taluelule, Eesti Kultuurkapitalile ja kõigile abilistele, kes nõu või jõuga abiks said olla. Järgmised ratsavõistlused 14.juulil Emmastes ja 21.juulil Paikülas (Karujärvel).

Saaremaa Ratsaspordiklubi, 2012

Fotod: Laura Kriska

SÜNDMUSED

Jan
20
N
16:00 TV 10 Olümpiastarti Saaremaa II ... @ Kuressaare Spordikeskus
TV 10 Olümpiastarti Saaremaa II ... @ Kuressaare Spordikeskus
Jan 20 @ 16:00 – 18:30
Kavas:  PV    60m tj., kaugushüpe               PN    60m tj., teivashüpe               TV    60m tj., teivashüpe               TN    60m tj., kaugushüpe Orienteeruv ajakava: 16.00    Avamine 16.10    PV+TN          kaugus               PN+TV          teivas Tõkkejooksud algavad pärast teivashüppe lõppu...
Jan
22
L
14:00 Saare maakonna MV korvpallis @ Orissaare spordihoone
Saare maakonna MV korvpallis @ Orissaare spordihoone
Jan 22 @ 14:00 – 17:00
AJAKAVA: 14.00  Tesman  vs   Estlant 15.45  Saaremaa Gümnaasium  vs Orissaare Träx   www.facebook.com www.orissaaresport.ee  
Jan
23
P
11:00 Pühapäev Spordiga @ Kuressaare Spordikeskus
Pühapäev Spordiga @ Kuressaare Spordikeskus
Jan 23 @ 11:00 – 13:00
 
12:00 Saare maakonna MV korvpallis @ Orissaare spordihoone
Saare maakonna MV korvpallis @ Orissaare spordihoone
Jan 23 @ 12:00 – 17:00
AJAKAVA: 12.00  Hiiumaa Gümnaasium  vs  Saaremaa Gümnaasium     13.45  Tesman  vs  Orissaare Träx  15.30  Hiiumaa Gümnaasium  vs  Estlant www.orissaaresport.ee www.facebook.com  
Jan
24
E
19:15 Saare mk MV 50+ mehed korvpallis... @ Kuressaare Spordikeskus
Saare mk MV 50+ mehed korvpallis... @ Kuressaare Spordikeskus
Jan 24 @ 19:15 – 21:15
Info www.saarekorvpall.ee

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald