14. Eestimaa suvemängud toimuvad 2015. aastal Kuressaares

joud_logo20.02.2013 otsustas Eestimaa Spordiliidu Jõud juhatus, et 14. Eestimaa suvemängud toimuvad 10.-12. juulini 2015. aastal Kuressaares. Vastavasisulise avalduse tegi Kuressaare linnavalitsus koos Saaremaa spordiliiduga.

Eestimaa suvemänge korraldatakse iga 4 aasta järel ja Kuressaare mängudele võib osalema oodata ca 3500 sportlast. Suvemängudest võivad osa võtta kõigi Eesti maakondade, linnade ja valdade võistkonnad. Spordialad pannakse paika EMSL Jõud, Kuressaare linnavalitsuse ja Saaremaa spordiliidu arutelu käigus.

13. Eestimaa suvemängud toimusid 2011. aastal Rakveres ja sellest võttis osa üle 150 Saare maakonna sportlase. Koju toodi 14 medalit, neist 3 kulda. Saaremaa oli maakondade arvestuses kuues, Kuressaare suurte linnade arvestuses teine ja Orissaare väikeste valdade arvestuses kuues! Kokku osales Rakveres toimunud Eestimaa suvemängudel 3954 sportlast.

Eesti maaspordimängud said alguse 1959. aastal, kui 1.-5.augustini korraldati Pärnus Eesti I maaspordimängud (MSM). Kavas oli kergejõustik, jalgrattasport, klassikaline maadlus, sportlik võimlemine, ujumine, laskesport, jahilaskmine, ratsasport, võrkpall, korvpall, jalgpall, mootorisport ja kaasaegne kolmevõistlus.

Kuupäevad võivad siiski veel muutuda, kuna samal aastal toimuvad ka rahvusvahelised Saarte Mängud Jersey saarel.

Spordikalender 2024

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald