Ilmus Eesti spordi aastaraamat 2013

raamatSpordikoolituse ja -Teabe Sihtasutuse ja Kirjastuse “Menu” koostöös ilmus “Eesti spordi aastaraamat 2013“.

Eesti spordi aastaraamat 2013 jätkab Eesti-kesksete sporditeaberaamatute traditsiooni. Tavapäraselt on kajastatud Eesti sportlaste esinemine rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ning Eesti meistri-, karika- ja maavõistluste tulemused. Aastaringi rubriigis on kronoloogiliselt ritta seatud spordiaasta tähtsündmused.

Raamatut saab osta suurematest raamatukauplustest ja tellida meie veebi Spordiraamatupoest

***

Eesti Olümpiakomitee (EOK) koostöös Ühendusega Sport Kõigile andis välja ajakirja Liikumine ja sport 7. numbri, mis käsitleb erinevaid teemasid spordiajaloost, tippspordist, liikumisharrastusest ja laste- ja noortespordist.

Ajakirja esimene artikkel on pühendatud Pierre de Coubertini 150-ndale sünniaastapäevale, kus Eesti Spordimuuseumi teadussekretäri Kalle Voolaid annab ülevaate kaasaegsete olümpiamängude sünniloost.

Endine tippsuusataja, praegune Eesti Suusaliidu peasekretär Jaak Mae annab oma artiklis nõu, kuidas õpetada lapsi suusatamist ja sportimist nautima. Kaarel Zilmer, Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudi dotsent, kirjutab suusatamisega tegelemist mõjutavatest teguritest.

ajakiriTartu Ülikooli Akadeemilise Spordiklubi treeneri Harry Lembergi artikkel keskendub pikamaajooksja lihastreeningu kasulikkusele ning põhjalikult on käsitletud, kuidas efektiivselt treeningut planeerida. Eesti korvpalli naiskonna peatreener Jaanus Levkoi kirjeldab oma artiklis üksikasjalikult kaitsemängu korvpallis.

Liina Puusepp Tartu Ülikooli Pärnu kolledžist annab ülevaate septembris allkirjastatud Hea Tava dokumendi põhimõtetest ja kokkulepetest. Oma teises artiklis vaatleb Puusepp vägivalda spordis – spordiajaloos, väljakul, pealtvaatajate ja tugitoolisportlaste seas, ajaleheveergudel.

Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonna spordipsühholoogia professor Lennart Raudsepa artikkel käsitleb spordis edu saavutamise eeldusi, sealhulgas geenide rolli.

EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi teeb ülevaate liikumisharrastuse arengukava 2011-2014 koostamise põhimõtetest ning Ühenduse Sport Kõigile asepresident Rein Jalak analüüsib spordi ja liikumise mõju inimese tervisele ja õnnetundele.

Ajakiri on tasuta kättesaadav Liikumisaasta 2014 kodulehel ja Saaremaa spordiinfos paberajakirjana.

SÜNDMUSED

Jul
1
R
12:00 Saarepiiga suve CUP 2022 jalgpallis @ Leisi staadion
Saarepiiga suve CUP 2022 jalgpallis @ Leisi staadion
Jul 1 @ 12:00 – Jul 3 @ 15:00
Saarepiiga suve CUP 2022 jalgpallis @ Leisi staadion
Saaremaal, Leisi staadionil toimub üks igavene vahva turniir, kuhu on oodatud T-U14 võistkonnad ja madalamate liigade naiskonnad. Kolm päeva kestev turniir, kuhu mahuvad jalgpall, päike, suvi ja Saaremaa. Lisaks saab nalja, möllu ja jäätist. Pane...
Jul
4
E
18:00 JK Sarma seeriajooks – 1000m @ Kuressaare Staadion
JK Sarma seeriajooks – 1000m @ Kuressaare Staadion
Jul 4 @ 18:00 – 19:00
www.saaremaajooks.ee
Jul
16
L
10:00 Karjamaa kümnevõistlus 2022 @ Muhu saar
Karjamaa kümnevõistlus 2022 @ Muhu saar
Jul 16 @ 10:00 – 22:00
FB info SIIN Karjamaa kümnevõistlus on eksperimentaalne, mõnusalt ekstreemne ja maalähedane tõlgendus traditsioonilisest kergejõustiku kümnevõistlusest. AEG JA KOHT IV Karjamaa kümnevõistlus toimub 16. juulil 2022 (ühel päeval), Muhu saarel, Pallasmaa külas, Tüi talu karjamaal. Esimse...

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald