Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupp tunnustas elutööpreemiaga JAAN TRUUD ja aastapreemiaga ROBERT VIRVEST.

28. detsembril anti traditsioonilisel Saare maakonna sportlaste tunnustusüritusel Thule Kojas üle Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi preemiad sporditegelastele.

Jaan Truu pälvis elutööpreemia pikaajalise Saaremaa kabeelu eestvedamise eest. 

Jaan Truu on pikaajaline Saaremaa kabeelu eestvedaja, Saaremaa Kabeklubi juht ja aktiivne tegevmängija. Tänu temale toimuvad maakonnas erinevad kabevõistlused ja Jaani organiseerida on maakonna esindusvõistkondade kokkupanemine vabariiklikeks võistlusteks. 2014. aasta Saare maakonna SPORDIHING Jaan Truu teeb oma tööd alati suure südame ja entusiasmiga. Oma teadmised ja kabearmastuse on ta ka jaganud poeg Ivarile, kes on suureks toeks ja abiks kabevõistluste korraldamisel.

Foto Gert Lutter

Aastapreemiaga tunnustati autoralli juunioride maailmameistrit Robert Virvest.

Robert Virves on 22-aastane Saaremaalt pärit noor ja andekas rallisõitja. Temast sai 2022. aastal esimene eestlane, kes tuli autorallis juunioride maailmameistriks. Peale tiitli purustas ta 2008. aastast kehtinud JWRC sarja rekordi, kus tal õnnestus võita 17 kiiruskatset. Vana tiitel kuulus rallilegendile Sebastian Ogierile. Lisaks saavutas ta 2022. aastal kodusel Saaremaa Rallil ja JWRC Rally Estonial kõrge teise koha.

Foto Gert Lutter

Palju õnne!

Saaremaa Spordiliit

Spordikalender 2024

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald