Saaremaa spordistipendiumi saavad Daniel Rüütel ja Kristel Sild

 Saaremaa Saarte Mängude Assotsiatsioon kuulutas koostöös Eesti Kultuurkapitali Saaremaa ekspertgrupi ja kohalike omavalitsustega mai alguses välja spordistipendiumi konkursi kõrgkoolis õppivatele noortele. Eelmisel reedel toimunud SSMA juhatuse laiendatud koosoleku otsuse põhjal, pälvivad 2023.a. spordistipendiumi Daniel Rüütel ja Kristel Sild. Mõlemad stipendiaadid saavad toetuse suurusega 500 eurot.

Daniel Rüütel õpib Taltechi Eesti Mereakadeemias laevajuhtimise teisel kursusel. Daniel on purjetamises ja jääpurjetamises saavutanud auhinnalisi kohti nii Eesti karika- kui ka meistrivõistlustel. Samuti on ta tulnud kõrgetele kohtadele rahvusvahelistel tiitlivõistlustel ja on Saarte mängude võitja. Lisaks purjetamisele tegeleb Daniel suvel Saaremaa Merispordi Seltsis nii laste kui ka täiskasvanute treeningute juhendajana ja aitab kaasa võistluste korraldamisele. Võimalusel osaleb Daniel avamerepurjetamise võistlustel erinevate jahtide meeskondades.

Daniel Rüütel (foto: erakogu)

Kristel Sild õpib Tartu Ülikooli klassiõpetaja eriala IV kursusel. Möödunud hooajal oli Kristel võrkpallis kahe Tartu meistriliiga võistkonna liige. TÜ/Bigbank tiimiga osaleti Optibet Naiste Balti Liigas ja TBD Pharmatech võistkonnaga Eesti meistri- ja karikavõistlustel. Samuti saavutas Kristel SELL Student Games võrkpallivõistlustel 2. koha. Lisaks võrkpalli mängimisele aitab Kristel kaasa suvevolle etappide korraldamisele Saaremaal, juhendab võimalusel laste treeninguid ja on FC Kuressaare vabatahtlik abiline.

Kristel Sild (Foto: EVF kodulehelt)

„Saaremaa spordistipendiumi konkursile laekus 4 taotlust ja kõikide puhul oli tegu võrdväärsete ja tublide kandidaatidega. Kuna kaks kandidaati eristusid teistest lisaks ise sportimisele ka sellega, et lõid aktiivselt kaasa ühiskondlikus tegevuses ja Saaremaa spordielu edendamises, langes valik neile,“ kommenteeris SSMA juhatuse esimees Mati Mäetalu.

Spordistipendiumi traditsioon on algatatud SSMA poolt 2011. aastal, et väärtustada noorte saarlaste hulgas kõrgharidust ja süvendada veendumust, et aktiivse spordivaldkonnas tegutsemise kõrvalt on hea tahtmise korral võimalik ka õppida.

Mati Mäetalu 

Saaremaa Saarte Mängude assotsiatsioon

Spordikalender 2024

SÜNDMUSED

juuni
16
P
12:00 Pöide metsajooks @ Pöide terviserada
Pöide metsajooks @ Pöide terviserada
juuni 16 @ 12:00
Nüüd on nii, et Pöide metsajooks toimub planeeritud maikuu asemel kogunisti juunis.Pane kuupäev omale kirja.Seniks vahvat jooksulusti kõigile! Ja juhend on lühike:Kell 12 jagame stardinumbridkell 12.30 ühisstartVõistlusklassid: M, N, MS (sündinud 1984 ja varem), NS...
juuni
21
R
19:00 JK Sarma Seeriajooks 1500m @ Kuressaare Linnastaadion
JK Sarma Seeriajooks 1500m @ Kuressaare Linnastaadion
juuni 21 @ 19:00 – 20:00
www.saaremaajooks.ee
juuni
23
P
15:00 Risti-Rästi läbi Ruhnu saare @ Ruhnu
Risti-Rästi läbi Ruhnu saare @ Ruhnu
juuni 23 @ 15:00 – juuni 25 @ 19:00
FB info SIIN

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald