Eestmaa Spordiliit Jõud Aasta tegijad Saare maakonnas 2019

Saaremaa Spordiliit juhatus ja Eestimaa Spordiliit Jõud valisid Aasta tegijad 2019.

  • Aasta noortetreener Saare maakonnasReivo Vinter

FC Kuressaare jalgpallitreener  Reivo Vinter on 2008 poiste, U-15 tüdrukute treener, huviringide ja maakoolide treener. Reivo on FC Kuressaare tüdrukute grupi juures väga suurt tööd teinud. Ta on suutnud väga väikesest tüdrukute grupist koostada suure jalgpallivõistkonna, millega tuli 2019. aastal Eesti MV tüdrukute U-15 vanuseklassis Eesti meistriks! Sama võistkond võitis rahvusvahelise turniiri Summer Cup 2019 ning 15. Eestimaa suvemängudelt tuldi koju esikohaga. Reivo pädevust treenerina näitab mitmete tema juhendatavate kuulumine noortekoondistesse. Oma treeneritöö kõrvalt töötab ta ka õpetajana ja huviringi juhina väikeses Mustjala Lasteaed-Põhikoolis. 

Reivo on kõikides enda tegemistes usaldusväärne, kohusetundlik ja alati abivalmis Sõber!

Reivo Vinter

 

  • Aasta tegija kohaliku spordielu edendaja kategoorias – Andla Rüütel

Andla on naine, keda jagub kõikjale. Tema juhtida on Orissaare Spordihoone ja MTÜ Orissaare Sport, kus tegeletakse korvpalli, kergejõustiku, sulgpalli, võrkpalli, võimlemise ning kulturismi ja finessiga. Klubi hoiab aktiivselt töös ka Orissaare Keskkooli spordiringe.

Läbi tema kirjutatud projektide toimub aastas erinevaid koolitusi ning väljasõite. Organiseerib Muhu- ja Saaremaa lasteaedade spordipäeva, erinevaid lastelaagreid ning veel mitmeid Ida-Saaremaa spordiüritusi.

2018 aastal sai Andla eestvedamisel avatud Orissaare Terviserada, mis koosneb kolmest  erineva distantsiga rajast (2,70 km, 2,30 km ha 0,6 km).

Andla on rõõmsameelne, alati abivalmis ja annab oma igapäevase pühendanud tööga suure panuse kohalikku sporti.

Andla Rüütel (Saaremaa). originaal   Foto: Kalmer Saar

 

  • Aasta piirkondlik spordisündmus – Pööripäevajooks

Pööripäevajooksud toimuvad Kuressaare lähedal Loode tammikus. Pööripäevajookse on seal korraldatud nüüd juba 38 aastat. Aastas toimub neli võistlust: Jooks Kevadesse, Jooks Suvesse, Jooks Sügisesse ja Jooks Talve. On toimunud 152 pööripäevajooksu ühel ja samal rajal, mis on aastas osavõtjate arvuks toonud üle 500 jooksusõbra.

Jooksuraja pikkus on 2,5km ja 5km, seega on osavõtjad lastest kuni eakateni. 

Ülipika traditsiooniga järjepidevalt toimunud pööripäevajooksude eestvedaja ja korraldaja on Tõnu Vaher ja Helen Jürjo, MTÜ Saaremaa Kolme Päeva Jooks.

Pööripäevajooks  Fotod: Allan Mehik

Eestimaa Spordiliit Jõud Aasta tegijate tunnustamine toimub laupäeval 14. detsembril Elva Kultuurikeskuses.

Palju õnne tunnustatutele!

Spordikalender 2024

Viited

  • SPORDISÕBER
  • Allan Mehik/Fokera OÜ

Sünnipäevad

Toetajad

Kultuurimin_logo_est.png

joudLogo.png   eokLogo.png   kulkaLogo.png

Saaremaa vald   Muhu vald